مواد غذایی که برای پیشگیری از ابتلا به کرونا لازم هستند

به گزارش مجله یک کامپیوتر، خبرنگاران/قم عضو دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: رعایت اصول صحیح تغذیه تاثیر مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت ها به خصوص بیماری کووید 19 دارد.

مواد غذایی که برای پیشگیری از ابتلا به کرونا لازم هستند

پریسا ترابی در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران درباره نقش تغذیه بر تقویت سیستم ایمنی بدن بیان نمود: با رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و با استفاده از گروه های غذایی و جایگزین های آنها، انرژی، پروتئین و ریزمغذی های مورد نیاز بدن برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن تامین می شود.

وی در ادامه اضافه نمود: در ساعات روزه داری که در سال جاری مدت آن حدود 16 ساعت است، گرسنگی می تواند در صورت عدم رعایت اصول تغذیه صحیح در وعده سحر و افطار و یا حذف یکی از وعده ها به ویژه وعده سحری موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به بیماری کووید 19 را در مواجهه با ویروس کرونا افزایش دهد.

وی ادامه داد: مطالعات متعددی نقش موثر روزه داری را در سلامتی بدن به خصوص بر روی سطح گلوکز خون، چربی های خون و فشار خون، کنترل وزن و بهبود بیماری های مختلف نشان داده اند. در اغلب بیماریهایی که عادات غذایی غلط، چاقی و افزایش وزن در بروز آنها دخالت دارند روزه داری مفید است.

ترابی اضافه نمود: روزه داری می تواند موجب کاهش پاسخ های التهابی و تنظیم سیستم ایمنی بدن شود؛ همچنین فعالیت سلول های دفاعی بدن و ترشح ایمونوگلوبولین های مخاطی که از عوامل ایمنی بدن هستند در طی روزه داری بیشتر شده و درمجموع روزه داری صحیح و رعایت رژیم غذایی مناسب در وعده های سحر وافطار در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است.

وی ادامه داد: با رعایت تغذیه صحیح و مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین های A،D،E،C و همچنین منابع غذایی حاوی آهن و روی و سلنیم که برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید 19 لازمند، نگرانی از نظر تضعیف سیستم ایمنی بدن در ایام روزه داری و خطر ابتلا به این بیماری کاهش می یابد.

عضو دفتر بهبود تغذیه برای تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه کرد: با توجه به نقش ویتامین A در تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه می شود منابع گیاهی شامل انواع سبزی ها و میوه های زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات استفاده شود.

وی اضافه نمود: سعی شود منابع غذایی ویتامین D (ماهی های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ) برای افزایش سطح ایمنی بدن مصرف شود. برای ویتامین E به عنوان آنتی اکسیدان و کمک کننده به عملکرد سیستم ایمنی بدن می توان از روغن هایی مانند کانولا، آفتابگردان و ذرت در طبخ غذا و سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیب زمینی در وعده های غذایی سحر، افطار یا انواع آجیل مانند فندق، بادام، گردو در فاصله وعده افطار تا سحر استفاده کرد.

ترابی ادامه داد: مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C شامل انواع میوه ها و سبزی ها از جمله سبزی های برگ سبز مانند سبزی خوردن و انواع کلم و گوجه فرنگی، جوانه های گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند لیموترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی، نارنج و کیوی در هر سه وعده افطار، شام و سحر توصیه می شود.

وی اضافه نمود: مصرف منابع غذایی ویتامین های گروه B مانند انواع سبزی های برگ سبز و میوه ها، شیر و لبنیات، انواع گوشت ها، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقالا، لپه و ماش ، مغزها شامل پسته، گردو، بادام و فندق جهت ارتقای سیستم ایمنی بدن در این ایام توصیه می شود.

وی ادامه داد: برای پیشگیری از پیشرفت سریع عفونت های ویروسی و تامین ویتامین B12 توصیه می شود از منابع پروتئین های حیوانی از جمله گوشت قرمز، ماهی و ماکیان، تخم مرغ و لبنیات حتما مصرف شود.

بانیما

قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما
منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 1 شهریور 1400 بروزرسانی: 1 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 30407

به "مواد غذایی که برای پیشگیری از ابتلا به کرونا لازم هستند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مواد غذایی که برای پیشگیری از ابتلا به کرونا لازم هستند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید